
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olan bireylerin katılabildiği, kursiyerlerin yaklaşık 3 hafta süren ve 11 farklı ders gördükleri Özel Güvenlik Eğitimi türüdür. Eğitim tamamlandıktan sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde adaylar 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet mermi attıkları atış uygulaması ile sınavlarını tamamlamaktadır.
100 sorudan her bir sorunun puan değeri 1 olup en az 60 puan almak (60 soruyu doğru yanıtlamak) gerekir. Aynı şekilde 25 adet sorunun her birinin değeri 2 puan ve atış esnasındaki her isabetli vuruş adedinin değeri ise 10 puandır. Yapılan atış ile silah bilgisi soruları beraber değerlendirilmekte olup ortalamada en az 60 puan alan adaylarımız sınavda başarılı olur.
Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylarımıza Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Valilik onaylı Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası verilmektedir. Bu sertifika ve sonrasında alınmaya hak kazanılan Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı kişinin bu alanda personel ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmesini sağlar.
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimlerimizdeki Genel Uygulamalar : Atışlarımız esnasında İlkyardım Uzmanı kurum doktorumuz atış yapacağımız poligonda tüm atış boyunca hazır beklerken, atış güvenliği ve kişi sağlığı ön planda tutulur.
Atışın gerçekleşeceği poligon ortamında 5 ayrı kulvarda, 5 ayrı atış uzmanımız görev alır. Atış eğitimlerimiz atış uzmanlarımızın kontrolünde 2 aşamada gerçekleşir.
1. Aşama : Teorik Silah Bilgisidir. Teorik bölümde atıcılık ve nişan almanın ayrıntıları incelenirken, silahın mekanik yapısı da ayrıntılı olarak incelenir.
2. Aşama : Uygulamalı Atış Eğitimidir. Silah farklılıklarından oluşabilecek aksaklıkları gidermeye yönelik 7,65 mm, kısa 9 mm ve uzun 9 mm çapında 3 ayrı türde Silah ile (Silahlarımız; CZ75 9mm, Sarsılmaz Kılınç 2000 9mm, Kırıkkale kısa 9mm, Browning 7,65mm ve Kırıkkale 7,65mm) atış yaptırılır.
Atışlar sonucunda daha mükemmel atış için ne yapılması gerektiği analiz edilip, bireysel olarak kişilere hataları ve dikkat etmeleri gereken noktalar tekrar belirtilir. Tüm bunlar sonucunda bireysel atış becerisi maksimize edilir.
Silahlı Özel Güvenlik Şartları
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi alarak Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası ve Kimlik Kartına sahip olmak, bu yetkinlik sonucu ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmek isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar arasında;
-
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-
En az lise mezunu olmak,
-
21 yaşını doldurmuş olmak,
-
Adli sicil kaydının Silahlı Özel Güvenlik olmaya uygun olması,
-
Sağlık raporundan olumlu sonuç almak, (Silahlı Özel Güvenlik Olur Raporu)
gösterilebilir.
Silahlı Özel Güvenlik Kayıt Evrakları
Silahlı Özel Güvenlik olabilmek için alınması gereken eğitim ve girilecek sınav öncesi kayıt işlemlerinde ihtiyaç duyulan evraklar arasında;
-
2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
-
3 adet Biyometrik Fotoğraf,
-
1 adet Diploma Fotokopisi veya Öğrenci Belgesi,
-
1 adet İkametgah Belgesi, (E-Devletten alınan belgeler geçerlidir.)
-
Silahlı Özel Güvenlik Olur İbareli Sağlık Raporu,
belirtilebilir.
Silahlı Özel Güvenlikler Nerelerde Çalışabilir
Silahlı Özel Güvenlik Nerelerde Çalışabilir Günümüzde en popüler mesleklerden birisi haline gelen Özel Güvenlik Görevlileri ülkemizde birçok farklı alanda istihdam edilmektedir. Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olan kişilerin hem silahlı hem de silahsız olarak çalışabilmesi iş imkanlarını çok daha fazla artırmaktadır.
Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olan bireyler tüm özel güvenlik projelerinde çalışabilir. Bununla birlikte eğitim ve öğretim kurumlarında, sağlık tesislerinde, spor müsabakaları ve benzeri etkinliklerde silahı olmadan görev yapabilir.
Günümüzde Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışılabilecek yerler arasında;
-
Site ve Konutlar,
-
Hastaneler,
-
Eğitim Kurumları,
-
Havaalanları,
-
Üniversiteler,
-
Üretim Tesisleri,
-
Kamu Kurumları,
-
Fabrikalar,
-
Oteller,
-
Özel Şirketler,
-
Organize Sanayi Bölgeleri,
-
Alışveriş Merkezleri,
-
Konserler ve Etkinlikler,
belirtilebilir.
Yukarıda bir kısmını belirttiğimiz alanlarda Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi veya Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışacak personel ihtiyacı duyulmaktadır. Özel Güvenlik Eğitimini almış ve sınavını başarıyla tamamlayarak sertifika sahibi olmuş bireyler bu gibi pek çok alanda çalışma imkanına sahip olmaktadır.