
Hizmet İçi Atış Eğitimi
Hizmet İçi Atış Eğitimi Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olarak görev alan bireylerin her yıl alması gereken Özel Güvenlik Eğitimi türüdür. Hizmet İçi Atış Eğitimin amacı Silahlı Özel Güvenlik görevlilerinin silah kullanmasını gerektirecek hallerde güvenliği ve atış becerisini artırarak görevleri esnasında oluşabilecek uygulamadaki aksaklıkları gidermektir. Bireysel ilginin ön plana alındığı teorik ve uygulamalı bölümden oluşan, tamamen profesyonel atış uzmanı eğiticilerimiz tarafından verilen Atış Eğitimi (Poligon Eğitimi) şeklinde planlanmıştır.
5188 sayılı Yasa ve Yönetmelik doğrultusunda Özel Güvenlik Görevlileri tarafından her yıl senede en az bir defa yapılması zorunlu olan Hizmet İçi Atış Eğitimi uygulamalarında SEZER Özel Güvenlik Eğitim Merkezi olarak her güvenlik görevlisine poligon ortamında asgari 25 atış yaptırırız.
Poligon ortamında yapılacak bu atışlarda adaylarımız, kurumumuz demirbaşında kayıtlı olan, 7.65mm, kısa 9mm ve uzun 9mm çapında üç farklı çapta tabanca (Tabancalarımız; Jericho Fb 941 Compact 9mm, CZ75 9mm, Canik 55 TP-9 9mm, Sarsılmaz Kılınç 2000 9mm, Sarsılmaz K2 9mm, Browning 7,65mm ve Kırıkkale kısa 9mm) kullanabileceği gibi, görev aldıkları kurum demirbaşında kayıtlı olan tabancalarla da atış yapabilir. Ayrıca istendiği takdirde, hizmet verdiğimiz kuruma ait tüm tabancalara, hizmet içi atış eğitimin bitmesinin ardından, kurumumuzun Silah Bakım Uzmanı tarafından bakım ve onarım yapılabilmektedir.
Silahlı Özel Güvenlik Eğitimlerimizdeki Genel Uygulamalar : Atışlarımız esnasında İlkyardım Uzmanı kurum doktorumuz atış yapacağımız poligonda tüm atış boyunca hazır beklerken, atış güvenliği ve kişi sağlığı ön planda tutulur. Atışın gerçekleşeceği poligon ortamında 5 ayrı kulvarda, 5 ayrı atış uzmanımız görev alır. Atış eğitimlerimiz atış uzmanlarımızın kontrolünde 2 aşamada gerçekleşir.
-
1. Aşama : Teorik Silah Bilgisidir. Teorik bölümde atıcılık ve nişan almanın ayrıntıları incelenirken, silahın mekanik yapısı da ayrıntılı olarak incelenir.
-
2. Aşama : Uygulamalı Atış Eğitimidir. Silah farklılıklarından oluşabilecek aksaklıkları gidermeye yönelik 7,65 mm, kısa 9 mm ve uzun 9 mm çapında 3 ayrı türde Silah ile (Silahlarımız; CZ75 9mm, Sarsılmaz Kılınç 2000 9mm, Kırıkkale kısa 9mm, Browning 7,65mm ve Kırıkkale 7,65mm) atış yaptırılır.
Atışlar sonucunda daha mükemmel atış için ne yapılması gerektiği analiz edilip, bireysel olarak kişilere hataları ve dikkat etmeleri gereken noktalar tekrar belirtilir. Tüm bunlar sonucunda bireysel atış becerisi maksimize edilir.
Hizmet İçi Atış Eğitimlerini Kimler Almalıdır ?
5188 sayılı yasa ve yönetmelik doğrultusunda Silahlı Özel Güvenlik Görevlileri her yıl senede en az bir defa Hizmet İçi Atış Eğitimi almak zorundadır.
Hizmet İçi Atışları Kimler Yaptırabilir ?
Hizmet İçi Atışları Emniyet ve Faaliyet İzin Belgesi bulunan Özel Güvenlik Eğitim Kurumları yaptırabilir.
Hizmet İçi Atış Eğitimini Hangi Kuruluşlar Düzenleyebilir ?
Hizmet İçi Eğitim Atışları faaliyet izin belgesi olan bir Özel Güvenlik Eğitim kurumu tarafından yaptırılabilir. Atış eğitimini yaptıracak uzman atış eğiticilerinin “Atış Eğitimcisi Sertifikası” olması şarttır. Hizmet İçi Eğitim Atışları açık veya kapalı poligonlarda organize edilebilir. Hizmet İçi Atış esnasında mutlaka ambulans ve sağlık görevlileri bulundurulması gerekir.